ЦВК на закритому засіданні обрала главу

5 Жовтня 2018 15:37

Новий склад Центральної виборчої комісії на закритому засіданні обрав главою Тетяну Сліпачук від депутатської групи “Воля народу”. Про це повідомляє громадська мережа ОПОРА з посиланням на “підслухи представниками під дверима”.

Тетяна Сліпачук була кандидаткою від депутатської групи “Воля народу”. Вона має юридичну освіту, працювала в Міжнародній асоціації юристів і була генеральним секретарем Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті.

Секретарем комісії обрали Наталію Бернацьку, кандидатку від “Народного фронту”.

ОПОРА вважає засідання незаконним, оскільки, згідно із законодавством, без винятку всі засідання ЦВК повинні бути відкритими. Представники організації викликали поліцію, щоб зафіксувати порушення ст.171 ККУ – перешкоджання законній діяльності журналістів.

Сьогодні, 5 жовтня, нові члени ЦВК склали присягу у Верховній Раді.

Прес-служба ЦВК пізніше підтвердила, що провела перше засідання в новому складі і обрала главу і секретаря. Там також доповнили, що обрали двох заступників голови комісії – Олега Конопольського (кандидат від БПП Солідарність) і Євгена Радченка (кандидат від  Самопомочі).

Після того, як Верховна Рада збільшила склад ЦВК до 17 членів, одна посада залишається вакантною, але ЦВК вже може починати роботу.

https://ua-news.liga.net/politics/news/tsvk-na-zakritomu-zasidanni-obrala-glavu—opora