У Києві приберуть маршрутки?

3 Жовтня 2018 11:30

Влада Києва має намір повністю позбутися від так званих маршруток.

Таке рішення 2 жовтня, прийняла Київрада, затвердивши міську комплексну цільову програму розвитку транспортного обслуговування населення та забезпечення безпеки дорожнього руху в 2019-2024 роках.

У документі намічено план реформування системи громадського транспорту столиці.

Зокрема, влада хоче прибрати маршрутки.

Відзначається, що в даний час майже половина столичних маршруток курсує незаконно, а дієвого контролю за їх роботою немає. Цю проблему покликана вирішити цільова програма.

Київський міський голова Віталій Кличко має намір провести конкурси, в яких переможуть тільки кращі з кращих. Новий транспорт повинен передбачити повний спектр послуг, в цьому має потребу суспільство.

Столична влада налаштована не просто прибрати маршрутки з доріг Києва, а замінити їх комфортним громадським транспортом більшої місткості.

Також у КМДА є план, що передбачає зниження кількості маршруток на 40 відсотків за два роки. Для цього необхідно закупити 235 тролейбусів, 220 автобусів і 63 трамвая.

Як раніше повідомляли Today UA, слідом за підвищенням вартості послуг столичного комунального транспорту, на киян чекає різке подорожчання проїзду в маршрутках. Можливо, одна поїздка коштуватиме близько 10 гривень.

Реагуючи на хвилю страшних ДТП з маршрутками, що прокотилася по Україні, профільне міністерство вирішило заборонити виходити в рейс пасажирським автобусам без ременів безпеки.

Очікується, що дані заходи набудуть чинності з 1 січня 2021 року. Виняток вирішено зробити лише для транспортних засобів, що перевозять пасажирів на міських маршрутах.

https://today.ua/z-kiyeva-priberut-vsi-marshrutki/