У Києві створюють зоополіцію

22 Жовтня 2018 11:30

Журналістка Ярослава Коба та відомий захисник тварин Ельшан Мехтиев оголосили про амбітний проект – створення зоополіції в Києві.

Про це вони обоє розповідають в Facebook та оголосили набір юристів, репортерів, лікарів, адміністраторів та волонтерів.

Фактично йдеться про кастинг для формування трьох екіпажів. Учасникам ініціативи обіцяють видати нагрудні реєстратори, аби вберегтися від наклепів тих, з ким їм доведеться боротися.

Потрібні учасники АТО і СПОРТСМЕНИ для екіпажу. Юрист – учасник виїзної групи. Репортер (бажано працюючий) відеооператор. Лікар. Адміністратори. Організатори. Волонтерство. Хто сяде в мою машину і зупинить зло?

Це буде приватна ініціатива. Активісти вже працюють в форматі медичної допомоги для безпритульних тварин і з досвіду знають, що в місті багато жорстокості щодо чотирилапих.

Фото: Ярослава Коба

Йшлося про юридичне обґрунтування подібної діяльності. Наразі сам Мехтієв пояснює, що діяльність подібного проекту (повністю приватного) регламентує 207 стаття Кримінального кодексу України.

По-перше внизу опублікував підставу для зоополіції в Києві без втручання тягомотини з владою. Це стаття 207 КК дозволяє притаранити мерзотника в поліцію. За присутності в машині юриста, спортсмена і репортера? Це не важко, – йдеться в анонсі масштабного проекту волонтера.

Відзначимо, згадана стаття УК регламентує підстави затримання, в тому числі й особами, не вповноваженими на це державою.

Тетяна Войтович, “Вечірній Київ”