У Києві запрацював перший банк крові для тварин

29 Жовтня 2018 16:34

У Києві почав працювати перший банк крові для тварин при кафедрі хірургії Університету біоресурсів і природокористування.

Про це повідомляє «Магдебурзьке право» з посиланням на ТСН.

Відзначається, що зазвичай при необхідності переливання крові власники тварин самі шукають донорів. Це важко зробити оперативно, тому ветеринари намагаються заздалегідь попередити про можливу необхідність переливання. Однак тепер в холодильниках банку крові зберігається готові плазма і тромбоконцентрат. Також є спеціальні контейнери для термінової доставки.

За інформацією освітньої установи, перший етап відбору крові собак-донорів відбувся рік тому.

Собаки, які виступають донорами, повинні бути вакцинованими і важити більше 25 кг. Кров перевіряють на гематологічні показники і кровепаразітарнимі захворювання. Через особливість кровообігу собака може бути донором раз в чотири місяці. Вранці перед здачею крові її не слід годувати. Процедура відбору крові триває 15 хвилин. Завдяки цьому банку вдається врятувати близько 150 собак в рік.

Зараз банк вже активно приймає пацієнтів, перш за все собак. Що стосується котів, то забирати у них кров складніше, оскільки ті більше нервують і вимагають заспокійливих препаратів.

https://mdp.org.ua/novyny/u-kyievi-zapratsiuvav-pershyi-bank-krovi-dlia-tvaryn/