У Ризі завершується фестиваль української молоді “Балтійські зорі”

22 Жовтня 2018 16:46
Український центр молоді та дітей в Латвії 20-22 жовтня проводить VІII Міжнародний фестиваль творчості української молоді “Балтійські зорі”, в якому беруть участь колективи з України та країн Балтійського басейну.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У рамках фестивалю в суботу, 20 жовтня, пройшли два концерти – за участю танцювальних, інструментальних, вокально-хорових колективів та вокалістів й інструменталістів (переважно скрипалів та піаністів).

Наступного дня, в неділю, для учасників заходу організували екскурсії Ригою та Юрмалою. Зокрема, емоційним моментом було виконання гімну України біля пам’ятника Свободи в центрі латвійської столиці. Ввечері молоді артисти вирушили в подорож до Стокгольма на паромі, де також відбувся концерт.

“Найбільше з концерту на паромі мені запам’яталося, як уважно, із зацікавленням, іноземні діти, переважно шведи та латиші, слухали вірші українською мовою, поетичну виставу, що дали діти з Луцького будинку учнівської молоді “Дозвілля”, – розказала керівник фестивалю Ольга Берга.

Вже 22 жовтня ввечері журі заходу визначить переможців конкурсної програми.

Судитимуть виступи учасників фестивалю Марія Шнурова (краща піаністка Естонії-2008); оперна співачка Тетяна Гудим (Україна-Естонія); музпедагог (скрипка) Регіна Кейріс (Україна-Швеція); громадянський активіст Тетяна Лазда (Латвія).

Нагадаємо, у фестивалі “Балтійські зорі” беруть участь понад 100 молодих виконавців та колективів з України, Латвії, Естонії, Німеччини, Швеції та Нікарагуа.

Організатор Міжнародного фестивалю – Український центр молоді та дітей в Латвії.

https://www.ukrinform.ua/rubric-diaspora/2563637-u-rizi-zaversuetsa-festival-ukrainskoi-molodi-baltijski-zori.html