У жовтні вдарять лютневі морози?

3 Жовтня 2018 15:26

У другій половині жовтня в Україні прогнозують значне похолодання. Про це на брифінгу в Києві 2 жовтня повідомила завідувачка відділу кліматичних досліджень і прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Держслужби України з надзвичайних ситуацій та Національної академії наук України Вазіра Мартазінова, пише “Укрінформ”.

“Друга половина жовтня очікується дуже холодною. Такої температури не буде навіть у листопаді-грудні. До 18 жовтня з півночі очікується похолодання. Спочатку до -4 °C на півночі, а далі до -6…-8 °C уже на сході. Після 20 жовтня температура повітря знизиться до -10…-12 °C. І вже 25–26 жовтня почне підвищуватися до -6…-8 °С”, – сказала Мартазінова.

Водночас перша половина жовтня буде теплою, а заморозки можливі тільки вночі.

“У першій декаді температура вночі буде холодною і може доходити до заморозків, а у другій декаді очікується підвищення температури, у тому числі в нічний час”, – розповіла експерт.

Також вона повідомила, що середня кількість опадів у другій половині жовтня буде невисокою.

У листопаді температурні показники будуть стійкими, наприкінці місяця можливе похолодання. Також у листопаді прогнозують перший сніг, додала Мартазінова.

https://gordonua.com/ukr/news/society/-pislja-20-zhovtnja-temperatura-povitrja-v-ukrajini-znizitsja-do-12-c-ekspert-395794.html