Верховна Рада змінила процедуру реєстрації місця проживання

18 Жовтня 2018 15:34

Депутати Верховної Ради пропонують спростити процедуру реєстрації місця проживання громадян. З такою ініціативою на засіданні уряду виступив заступник голови фракції “Блоку Петра Порошенка” Сергій Березенко, який є співавтором даного законопроекту.

“Існує нагальна потреба реформувати діючий механізм обліку населення в Україні. Тому ми разом із Міністерством внутрішніх справ, Міністерством соціальної політики та офісом реформ адмінпослуг пропонуємо змінити цю систему”, – зазначив Березенко.

Нинішню систему обліку населення народний депутат назвав “рудиментом радянського суспільства”, і додав, що процедуру реєстрації давно час спростити.

Один із найважливіших аспектів нового законопроекту – реєстрація дітей. З’явиться можливість здійснювати державну реєстрацію новонародженої дитини, реєструвати місце її проживання, призначати допомогу при народженні, реєструвати дитину в електронній системі охорони здоров’я, а також проводити низку інших формальних процедур. Все це можна буде зробити через Інтернет. Паперовий документообіг з часом відійде у минуле. Для реєстрації або зняття з реєстрації місяця проживання необхідно буде подати лише заяву-декларацію.

Також у новому документі буде чітко прописано, що факт реєстрації не є підставою набуття або позбавлення особи будь-яких прав на житло.

Нагадаємо, громадяни України, які знаходяться на квартирному обліку та які протягом останніх 3 років не мають житла, можуть долучитися до програми “Доступне житло”.

https://today.ua/verhovna-rada-zminila-protseduru-reyestratsiyi-mistsya-prozhivannya/