Як проїхати в транспорті і не захворіти

8 Жовтня 2018 14:08

У транспорті чи не найбільше шансів заразитися на грип. Особливо про свій захист слід подбати в сезон грипу та застуд. Необхідно подбати про засоби лікування та профілактики.

Щоб не підхопити інфекцію у транспорті, варто:

1. Одягатися відповідно до погоди

Навіть якщо зупинка поблизу дому, не варто одягати на мороз легку куртку. Оптимально розстібнути або зняти куртку в транспорті.

2. Менше доторкатися до предметів

На поверхні ручок накопичуються величезна кількість бактерій та вірусів. Для надійнішого захисту крще оплачувати проїзд електронною карткою чи за допомогою QR-коду. Не доторкатися до обличчя доти, доки не помити руки.

3. Не їсти та не пити в транспорті

Це прямий шлях бактерій до організму людини. Найкраще перекусити вдома або на роботі.

4. Уникати скупчення людей

Краще пропустити заповнену маршрутку, а пересісти у вільніший трамвай чи тролейбус. Чим менше контрактувати з людьми, тим менший шанс підхопити інфекцію.

5. Не сподіватися на медичну маску

Медичні маски не захистять від потрапляння інфекцій, бо пропускають повітря. Деякі інфекції можуть проникати під маску та розмножуватися у вологому середовищі через дихання.

До України вже прийшов грип. Медики називають ситуацію незвичною, бо зростання кількості хворих спостерігалося вже у вересні. Всі випадки зараження сталися в Україні – ніхто з хворих за кордон не виїздив.

Цьогоріч очікують 3 штами вірусу. Серед них, так званий “свинячий грип” – “Мічиган”. Решта – “Сингапур” і “Колорадо”.

https://gazeta.ua/articles/health/_ak-proyihati-v-transporti-i-ne-zahvoriti/862811