Як розвантажити Либідську площу від заторів?

1 Жовтня 2018 12:47

27 вересня у Києві відбувся воркшоп «Либідська Їде» з розробки рішень для поліпшення дорожнього руху та публічних просторів на Либідській площі.

Про це пише Хмарочос.

«Ми можемо мати плани будівництва нових розв’язок, мостів та доріг, однак необхідно працювати і з ситуацією до їх побудови. Потрібно якось їздити і жити сьогодні. Може виявитися, що просте планувальне чи організаційне рішення буде ефективнішим ніж проект з будівництва», – зазначив Дмитро Беспалов, директор компанії «А+С Україна», яка інціювала воркшоп.

У заході взяли участь три команди, які складалися з представників муніципальних структур, громадських активістів, студентів і місцевих жителів.

Серед можливих рішень, які запропонували учасники заходу, – перенесення зупинок громадського транспорту до центрального входу у торговельний центр, встановлення додаткових світлофорів, поліпшення пішохідних сполучень у центральному сквері, прокладання транзитних об’їзних доріг.

Невдовзі за цими варіантами проведуть транспортне моделювання і публічно презентують проекти. Рекомендації, розроблені за результатами воркшопу, можуть увійти до детальних планів територій, стати уточненнями Генерального плану та Стратегії розвитку Києва до 2025 року.

Джерело: https://informator.news/u-kyievi-prydumaly-iak-rozvantazhyty-lybids-ku-ploshchu-vid-zatoriv/