Їсти чи не їсти? Про користь і шкоду шоколаду

16 Жовтня 2018 13:58

Вчені стверджують, що можна втратити здоров’я, якщо їсти багато або, навпаки, мало солодкого.

Дослідники з Мюнхена стверджують, що помірне споживання солодкого тільки допоможе вашому організму.

Група вчених проаналізувала дані приблизно 500 тисяч дорослих осіб, які їдять солодощі. Виявилося, що якщо раз в місяць їсти хоча б три плитки шоколаду, у вас знизиться ризик утворення серцевої недостатності.

Люди, які їдять шоколад в помірній кількості, знижують шанси заробити хвороби серця на 23%. Це в порівнянні з тими, хто зовсім не їсть солодке. Однак слід пам’ятати, що якщо їсти занадто багато шоколаду, то можна підвищити ризик появи серцевої недостатності аж на 17%. Тому вчені закликають не їсти шоколад плитками.

Дослідники також пояснили, як саме шоколад впливає на ваше серце. Виявляється, він багатий флавоноїдами (джерело правильного холестерину), який покращує кровотік і насичує організм киснем. При всьому цьому, шоколад містить багато насичених жирів (вони якраз і не допомагають серцю), через що варто все ж себе обмежувати в поїданні цього десерту.

Експерти радять віддати перевагу гіркому шоколаду, так як в ньому найбільше флавоноїдів і менше жирів (в порівнянні з молочним). Він також має благотворний вплив на психіку, тому його потрібно їсти, коли ви відчуваєте перевтому, стрес, тугу і депресію.

https://ukrhealth.net/isti-chi-ne-isti-pro-korist-i-shkodu-shokoladu/