Зниклий глава Інтерполу затриманий владою Китаю

5 Жовтня 2018 16:53

Президент Інтерполу Мен Хунвей, який перестав виходити на зв’язок з 29 вересня, ймовірно, був затриманий китайськими спецслужбами в Пекіні, повідомляє Le Monde з посиланням на інформовані джерела.

За інформацією співрозмовників газети, зникнення Хунвей пов’язано не з кримінальним переслідуванням, а з боротьбою за вплив в китайських правлячих колах.

За даними джерел South China Morning Post, 64-річного чиновника, який також обіймає посаду віце-міністра Міністерства громадської безпеки КНР, “забрали” для допиту “як тільки він приземлився в Китаї” минулого тижня.

Le Monde зазначає, що це не перше зникнення високопоставленого представника китайської діаспори. Їх арештовують після приїзду в Китай в рамках відрядження або поїздок у особистих справах. Позбавлення волі і допити можуть “тривати місяцями”.

Нагадаємо, що у Франції правоохоронні органи почали офіційне розслідування за фактом зникнення президента Інтерполу Меня Хунвея. Дружина Хунвея розповіла, що зв’язок з її чоловіком зник після 29 вересня – з тих пір, як він поїхав у відрядження до Китаю.

В Інтерполі повідомили, що їм відомо про “ймовірне зникнення” Хунвея. Однак відмовилися коментувати подробиці, посилаючись на те, що розслідування перебуває в компетенції влади Франції та Китаю.

https://nv.ua/ukr/world/countries/zniklij-hlava-interpolu-zatrimanij-vladoju-kitaju-zmi-2498623.html