8 продуктів, які шкодять здоров’ю волосся

29 листопадаа 2018 14:00

Одно з важливих умов життєвого процесу – харчування. І питання корисності їжі з роками набирає нових важливих відтінків. Кожен організм по-різному реагує на продукти, тому кількість і якість мають бути ключовими пунктами при складанні щоденного раціону. Що стосується здоров’я волосся і нормального стану шкіри на голові, роль вживаної їжі теж не менш важлива. Невеликий список основних, шкідливих для волосся продуктів може трохи зорієнтувати вас в пошуку необхідної істини.

1. Солона їжа

Приготована солона їжа містить багато натрію, що може привести до обезводнення організму і інших неприємностей. У конкретному випадку передозування солі в їжі негативно позначиться на волоссі, оскільки це викликає у них сухість і випадання.

2. Солодощі

Відомо, що надто багато солодкої їжі, яку ми вживаємо час від часу, приводить до зайвого вироблення інсуліну. Але на цьому все не закінчується, адже в процесі, підвищується рівень гормонів, що шкодить волосяним цибулинам. Перша ознака – виснаження волосся.

3. Їжа з подсластитетлями

Якщо цукор замінити солодким йому аналогом, від цього проблема з волоссям швидше не вирішиться. Фахівці стверджують, що такий спосіб може тільки посилити загальну картину. Ваше волосся випадатиме ще більше. І цукор, і його замінники – шкідлива їжа для волосся і шкіри голови.

4. Велика кількість білку в продуктах

У маленьких регулярних дозах білок – незамінний і корисний елемент для волосся. Але якщо з ним переборщити, то їжа може виявитися навіть небезпечною і з руйнівним наслідками. Більшість таких прикладів, пов’язаних з низьковуглеводною дієтою, при якій в організмі накопичується сечова кислота. У зв’язку з цим і починає випадати волосся.

5. Риба, яка містить багато ртуті

Підвищений рівень ртуті, що не рідкість для морської і деяких видів річкових риб, не принесе нічого хорошого організму і вже тим більше вашому волоссю. У такий список потрапляють окунь, щука, риба меч, тунець та ін. З користю для здоров’я вживайте блюда з лосося, горбуші, скумбрії, сардини, оселедця, форелі.

6. Продукти з великою кількістю вітаміну А

Не варто сильно захоплюватися гарбузом, морквиною, шпинатом, петрушкою і абрикосою. Ці продукти містять багато вітаміну А. Якщо трохи більше перевищити денну норму, волосся рідшатиме.

7. Жирне смажене м’ясо

Ця смачна, на перший погляд їжа, може притягнути негативні наслідки для волосся, у тому числі і для шкіри голови. Ввібрані рослинні олії при жарінні обов’язково зіграють свою негативну роль і вплинуть на здатність підшкірних залоз посилено виділяти жир. Тому, якщо у вас і без цього спостерігається жирність волосся, віддайте перевагу пісному м’ясу.

8. Газовані напої

Їх не бажано вживати тим, у кого сухе волосся. Такі напої містять багато цукру, барвників, ароматизаторів, порожніх калорій, що ніяк не прийнятно для волосся, та і для здоров’я в цілому.

http://www.terrawoman.ua/ua/beauty/secrets_of_beauty/8_produktiv_yaki_shkodyat_zdorovyu_volossya/comentar