Читачі назвали найпопулярніші українські видавництва

28 листопадаа 2018 15:28
Харківське видавництво “Ранок” та “А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га” Івана Малковича очолили рейтинг найпопулярніших українських видавництв у 2018 році.

Такі результати всеукраїнського дослідження “Ukrainian Reading Publishing Data 2018”, здійсненого культурно-видавничим проектом “Читомо” спільно з цифровим видавництвом GUTENBERGZ у співпраці із соціологічною службою Центру Разумкова, оприлюднила співзасновниця ГО “Читомо” Ірина Батуревич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Перше місце в рейтингу посіло видавництво “Ранок”. Його знає найбільша кількість читачів — 10,4 %. На другому місці “А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га” Івана Малковича — його знає 7,2% українців. На третьому місці — “Клуб Сімейного Дозвілля” з 6,2% опитаних. Далі у десятці — “Видавництво Старого Лева”(4%), “Фоліо” (3,3%), “Основа” (2,2%) “Навчальна книга — Богдан” (1,8%), “Веселка” (1,4%), “Освіта” (1,4%), “Свічадо” (1,2%)”, — сказала вона.

Водночас Батуревич зазначила, що видавництво не є визначальним фактором під час купівлі книжок. Найбільше на вибір покупця впливають рекомендації друзів, анотація на книжці, автор.

Дослідження здійснене за підтримки Українського культурного фонду. Воно було проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 26 жовтня по 1 листопада 2018 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2013 респондентів віком від 15 до 59 років. Теоретична похибка вибірки — 2,3%.

https://www.ukrinform.ua/rubric-culture/2588909-citaci-nazvali-najpopularnisi-ukrainski-vidavnictva.html