ДЕМОКРАТИ У СЕНАТІ США ЗАКЛИКАЛИ ТРАМПА ВВЕСТИ ДРУГИЙ ПАКЕТ САНКЦІЙ ПРОТИ РФ

10 листопадаа 2018 11:15

Старший демократ сенатського комітету із закордонних справ Роберт Менендес закликав владу США не відкладати введення другого пакету санкцій щодо Росії.

Про це повідомляється на сайті комітету.

“У міру того, як ймовірність другої зустрічі з президента Трампа з Володимиром Путіним збільшується, я настійно закликаю президента ( США -ред.) ввести другу частину санкцій, чого вимагає американське законодавство за використання Росією хімзброї”, – ідеться в повідомленні.

Менендес також додав, що задля того, щоб всерйоз підійти до залучення Росії до відповідальності, адміністрація повинна діяти за законом і оперативно запровадити дієвий другий пакет санкцій, щоб ефективно зупинити подальше використання хімічної зброї Кремлем.

Раніше керівник прес-служби Держдепартаменту Хезер Науерт заявила, що Сполучені Штати мають намір діяти щодо Росії відповідно до положень закону про хімічний і біологічну зброю, який вимагає введення другого пакету санкцій проти РФ. Крім того зовнішньополітичне відомство у вівторок поінформувало Конгрес про те, що “не може підтвердити, чи виконала РФ вимоги, передбачені законом про хімзброї.

Раніше “Прямий” повідомляв, що 8 листопада США ввели нові персональні санкції проти Росії через агресію проти України та окупацію Криму, які поширюються на трьох фізичних осіб і дев’ять організацій.

https://prm.ua/demokrati-u-senati-ssha-zaklikali-trampa-vvesti-drugiy-paket-sanktsiy-proti-rf/