Кабельне телебачення в Україні з нового року подорожчає

15 листопадаа 2018 18:02

З 1 січня 2019 року значно подорожчають послуги платних телевізійних сервісів, зокрема кабельне телебачення.Про це повідомила голова правління Асоціації правовласників та постачальників контенту Наталія Клітна на конференції, передає УНН з посиланням на сайт організації.

“З 1 січня 2019 року значно подорожчають послуги платних телевізійних сервісів, зокрема кабельне телебачення, IPTV, телебачення інших технологій. Абонентська плата може зрости на 15-40%, залежно від регіональних особливостей, набору телевізійних телеканалів, різних економічних показників діяльності провайдерів”, – зазначила Клітна.

За даними організації, середній об’єм реалізованих послуг на одного абонента кабельного телебачення, у тому числі цифрового, в Україні вже складає близько 72 грн. Однак тарифи продовжують зростати через суттєве підвищення плати за використання українського контенту, підвищення заробітної плати працівникам галузі, плати за електроенергію тощо. Як зазначає прес-служба асоціації, мінімальні тарифи за доступ до пакетів лише з українськими телеканалами можуть складати приблизно 56-70 грн, залежно від благополуччя регіону, але, скоріше за все, тарифи будуть вищими.

Вітчизняні медіа пояснюють збільшення тарифів необхідністю збільшити обсяги фінансування виробництва українського контенту, створення українських історій.