Кличка зобов’язали повернути землю киянам

12 листопадаа 2018 12:48

Господарський суд міста Києва зобов’язав компанію ТОВ “Віт-Плюс”, кінцевим власником якої є брат мера столиці Володимир Кличко, повернути Київраді земельну ділянку на вул. Боричів Тік, 29

Про це повідомляє “Судовий репортер” із посиланням на відповідне рішення суду, передає Depo.ua.

Зазначається, що відповідно до судового рішення, між компанією “Віт-плюс” та Київміськрадою 12 липня 2007 року було укладено договір оренди на 15 років земельної ділянки розміром 0,1136 га з цільовим призначенням “для будівництва, експлуатації та обслуговування готельного комплексу з паркінгом та об’єктами соціально-культурного і побутово-офісного призначення”.

Згідно з договором оренди, “Віт-Плюс” мала завершити забудову ділянки не пізніше, ніж через 3 роки з моменту державної реєстрації договору (2011 рік – ред.).

“20 червня 2018 р. Департамент земельних ресурсів КМДА склав акт обстеження ділянки та зафіксував, що вона частково огороджена парканом, вільна від забудови, не охороняється та не використовується “Віт-плюс”, ознак виконання будівельних робіт не виявлено”, – йдеться у рішенні суду.

Зважаючи на умови договору, суд ухвалив рішення задовольнити позов прокуратури в інтересах держави (Київміськради) та зобов’язав “Віт-плюс” повернути Києву земельну ділянку “у стані, придатному для її подальшого використання”.

Окрім того “Віт-плюс” має сплатити 5 286 грн судового збору.

Довідка: Відповідно до відкритих реєстрів, станом на листопад 2018 р. засновником компанії “Віт-Плюс” є кіпрська компанія “Трейдмол Холдінгс Лтд” із кінцевим бенефіціарним власником Володимиром Кличком.

https://www.depo.ua/ukr/politics/kompaniyu-brata-klichka-zobov-yazali-povernuti-kiyevu-dilyanku-na-podoli-20181111867862