Кияни вимагають знести скульптуру під Аркою дружби народів

27 листопадаа 2018 11:30

Фото Катерини Бутко

Кияни вимагають демонтувати бронзову скульптуру двох трудящих під Аркою дружби народів, яку встановили в 1982 році і приурочили до 60-річного ювілею утворення СРСР.

Про це повідомляє «Магдебурзьке право» з посиланням на сайт Київської міськради.

“Цей пам’ятник “Дружби народів” напряму підпадає під закон України про “Засудження комунiстичного та нацiонал-соцiалiстичного (нацистського) тоталiтарних режимiв в Украïнi та заборону пропаганди ïхньоï символiки”. Мені доволі дивно, чому ДОСІ цей пам’ятник не демонтували?”, – написала авторпетиції Тетяна Павличенко.

Інціатіва була опублікована сьогодні, 26 листопада. У киян є 89 днів, щоб набрати необхідні 10 тисяч підписів.

Що цікаво, на днях, у день 85-х роковин Голодомору, на арці дружби народів в Києві з’явилась тріщина. Її поява тріщини, згідно з заявою активістів, це «жест-відповідь на розв’язану та підтримувану сусідом-імперіалістом війну на сході України».

Мета акції – привернути увагу до долі громадян України, ув’язнених Росією з політичних мотивів, висловити вимоги до всіх, від кого це залежить, аби докладати якомога більше зусиль для звільнення заручників Кремля: на території окупованого Криму та Росії утримується близько 70 незаконно затриманих та засуджених громадян України, ще більше сотні цивільних заручників та військовополонених утримуються на Донбасі.

https://mdp.org.ua/novyny/kyiany-vymahaiut-znesty-skulpturu-pid-arkoiu-druzhby-narodiv/