Київрада може зробити виняток для Джона Маккейна, назвавши його іменем одну з вулиць

27 листопадаа 2018 11:35

У Київраді пропонують увічнювати пам’ять борців за незалежність України, не чекаючи 2 роки після поховання. Таку ідею подали на розгляд, аби мати змогу вшанувати пам’ять сенатора США, Джона Маккейна.

Про це повідомляє «Магдебурзьке право» з посиланням на прес-службу Київради.

«Ми пропонуємо удосконалити чинний порядок найменування. До прикладу, є ініціатива назвати ім’ям сенатора Сполучених штатів Америки Джона Маккейна одну зі столичних вулиць. Але за діючими правилами ми цього поки зробити не можемо. Аби уникнути аналогічних випадків у майбутньому, пропонуємо присвоювати столичним топонімам імена іноземних громадян, які зробили вагомий внесок у захист інтересів України на міжнародній арені», – зазначив ініціатор проекту рішення, заступник міського голови – секретар Київради Володимир Прокопів.

Наразі присвоєння об’єктам імен фізичних осіб здійснюється не раніше, ніж через 2 роки з дня смерті особи, пам’ять якої увічнюється. Це стосується найменування вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів, бульварів, узвозів, проїздів, майданів та набережних.

Депутати Київради пропонують зробити виняток, якщо вшановують пам’ять громадян іноземних держав та осіб без громадянства, які зробили особистий внесок у боротьбу за незалежність України, підтримували міжнародний мир і безпеку та сприяли зміцненню міжнародного авторитету нашої держави.

Нагадаємо, одну зі столичних вулиць планують назвати ім’ям сенатора Сполучених штатів Америки Джона Маккейна. Відповідну ініціативу підтримує родина американського політика. Київрада отримала офіційного листа від дружини сенатора Сінді Маккейн.