“Київський листопад-2018” Змагання спритних та кмітливих

19 листопадаа 2018 11:30

Туристи, які не бояться ані снігу, ані холоду, ані багнюки. Учасники пригодницької гонки “Київський листопад-2018” долають 50 кілометрів упродовж 12 годин. Унікальні за своїм форматом змагання зібрали дві сотні сміливців. Вони змагалися в орієнтуванні на місцевості, виконували складні технічні завдання, шукали та рятували потерпілих, а також надавали їм першу медичну допомогу. Як все відбувається, бачила кореспондент “5 каналу” Ірина Сисак.

Каска з ліхтариком, компас, мотузки, рюкзак із теплими речами та аптечкою, і навіть альпіністська система – це не весь перелік речей, потрібних учасникам змагання.

Для зручності пересування лісом багаж має бути максимально легким, розповідає досвідчений турист Максим Кащапов. Він у пішохідному спорті вже близько п’яти років. Чоловік каже, погода гонці не завада. Навіть якщо надворі, як сьогодні, мінус 5. Разом із Максимом у команді біжить і Катерина Малиновська. Пішохідний туризм – невід’ємна частина її життя ще зі школи.

Учасники гонки впродовж дня шукають контрольні пункти та виконують технічні завдання. Одне з них – “Вертикальний маятник” – вправа, яка перевіряє фізичну підготовку туриста та вміння швидко згрупуватися.

Головне завдання – перестрибнути водойму, тримаючись за мотузку. Важливо залишитися сухим.

Суддя змагань Олександр Пігурський говорить: “Родзинкою”є те, що треба підскочити і вхопитися за мотузку і в момент перескакування не з’їхати по мотузці, тобто тут треба трохи підібрати ноги пресом і мати не дуже сильні руки щоб втриматися”.

Залишитися сухими на цьому етапі вдається не кожному. Однак, навіть купання у багнюці любителів екстриму не зупиняє. Просто на локації вони швидко перевдягаються і рушають далі. Адже попереду ще десятки етапів зі складнішими завданнями.

Організатор “Київського листопаду-2018” Костянтин Завадський говорить: “На деяких технічних етапах вони будуть працювати з мотузками, будуть шукати контрольні пункти на місцевості, будуть надавати першу медичну допомогу, розпалювати вогнище, тобто всі прикладні туристські етапи, які необхідні під час проходження якихось походів чи складних подорожей”.

Випробувати свої сили прийшли 2 сотні людей, а це майже сто команд. Серед них досвідчені туристи та альпіністи, а також любителі без досвіду. Змагалися вони впродовж 12-ти годин, орієнтуючись на місцевості, площею майже 2000 гектарів.

Ірина Сисак, Ігор Костюк, “5 канал”