Маркування продукції латиницею планують перенести на 2021 рік

9 листопадаа 2018 18:00

Про це йдеться в проекті наказу МЕРТ, виставленого на сайті Міністерства для ознайомлення та надання зауважень, пишк ukrinform.ua.

“Дозволити суб’єктам господарювання застосовувати позначення одиниць вимірювання на продукції (у тому числі на засобах вимірювальної техніки) чи на її маркуванні під час виробництва та під час уведення в обіг Правил застосування одиниць вимірювання і написання назв та позначень одиниць вимірювання і символів величин з 1 січня 2021 року”, – йдеться в проекті.

Як відомо, наказ МЕРТ України № 914 “Про затвердження визначень основних одиниць SI, назв та визначень похідних одиниць SI, десяткових кратних і частинних від одиниць SI, дозволених позасистемних одиниць, а також їх позначень та Правил застосування одиниць вимірювання і написання назв та позначень одиниць вимірювання і символів величин”, був виданий 4 серпня 2015 року.

Міжнародна система одиниць SI (з фр. Systeme International d’Unites, – ред.)  – система одиниць, що базується на Міжнародній системі величин. Головна мета впровадження такої системи – об’єднання великої кількості систем одиниць (СГС, МКГСС, МКС тощо) з різних галузей науки й техніки та усунення труднощів, пов’язаних з використанням значної кількості коефіцієнтів при перерахунках між ними і створенням великої кількості еталонів для забезпечення необхідної точності.

У Міжнародній системі одиниць SI застосовується латинська літерація.

http://dr.ck.ua/markuvannya-produkciyi-latynyceyu-planuyut-perenesty-na-2021-rik