Найбільш вдалий вік для вивчення іноземних мов

7 листопадаа 2018 13:57

За допомогою дослідження фахівці з’ясували, що людині складніше стати поліглотом після повноліття.

Вчені з Массачусетського технологічного університету провели експеримент і, звіривши його результати, назвали найбільш вдалий вік для вивчення іноземних мов.

Згідно з дослідженням, вивчати мови інших країн, щоб мати можливість розмовляти нею на рівні носіїв, необхідно або в дитинстві, або в підлітковому віці. Раніше фахівці говорили лише про дитинство, але експеримент підтвердив те, що тенденція до запам’ятовування і відтворення іноземних слів зберігається і у підлітків.

В цілому ж, природно, що після 18 років також можливе вивчення іноземної мови, але на рівні носія людина вже не буде говорити ніколи, так як у неї сформувався акцент і сприйняття тільки однієї мови, а тому їй буде досить складно приймати іноземну інформацію.

На основі дослідження, американські вчені запропонували батькам, які в майбутньому хочуть, щоб їх дитина змогла говорити на декількох мовах, наймати репетиторів або самим займатися з дітьми з самого дитинства, адже таким чином вони полегшують завдання дитині і самим собі в майбутньому, адже досить складно навчити з нуля, наприклад, французької, якщо людина її ніколи не чула раніше.

http://vsviti.com.ua/news/90469