Родичі нового очільника Київщини контролюють ринок «наливайок»?

22 листопадаа 2018 16:55

За даними з Держреєстру, віднедавна Оксана Сорочинська є співвласницею компанії «Авеста Трейдінг»

Донька нового очільника Київської облдержадміністрації Олександра Терещука Оксана Сорочинська, котра є співвласницею компанії «Новітнє обладнання», що останнім часом регулярно виграє тендери держустанов, контролює також продовольчий ринок в Києві. Так, за даними з Держреєстру, віднедавна Сорочинська є співвласницею компанії «Авеста Трейдінг».

Про це повідомляє Bihus.info.

У листопаді 2017 року компанія отримала від Київради в оренду ділянку на Світлицького, 31, у Подільському районі Києва. Цільове призначення – «для експлуатації та обслуговування побутово-громадських будівель».

Нині на цьому місці – напівстихійний продуктовий ринок, на чолі якого – металева конструкція, де з-під поли порціями продають міцний алкоголь.

Нагадаємо, у розслідуванні програми «Наші гроші з Денисом Бігусом» повідомлялося, що Оксана Сорочинська є співвласницею фірми «Новітнє обладнання». За три роки фірма виграла тендерів на майже 140 мільйонів гривень.

Бізнес стартував у 2015-му, коли батько Сорочинської – Олександр Терещук – керував київськими правоохоронцями і мав бути звільнений відповідно до люстраційного законодавства. Від люстрації Терещука врятував особисто президент Петро Порошенко, скасувавши його звільнення нібито з міркувань обороноздатності країни.

Згодом Терещук зайняв крісло заступника голови Одеської ОДА. З того моменту фірма його доньки стала потужним переможцем тендерів в Одеській області. Зокрема, компанія отримала великі замовлення на створення систем відеоспостереження від порту «Южний», а також Ізмаїльського та Іллічівського морських портів. Тільки з «Южним» фірма натендерила на майже 70 мільйонів гривень.

Перевірка журналістів показала, що окремі позиції товарів «Новітнє обладнання» продавало портам із суттєвою переплатою.

https://glavcom.ua/kyiv/news/rodina-novogo-ochilnika-kijivshchini-kontrolyuje-rinok-z-nalivaykoyu-546926.html