США будуть разом з Україною протидіяти реалізації «Північного потоку-2»

19 листопадаа 2018 10:15

США мають намір співпрацювати з Україною, щоб спробувати зупинити будівництво газопроводу «Північний потік – 2». Про це заявив на прес-конференції в п’ятницю держсекретар США Майкл Помпео після закінчення переговорів з главою МЗС України Павлом Клімкіним. Текст промовинаводиться на сайті Держдепартаменту.

Переговори відбулися в рамках засідання двосторонньої комісії зі стратегічного партнерства.

«Ми продовжимо спільну роботу, щоб зупинити проект «Північний потік-2», який підриває економічну і стратегічну безпеку України і ризикує ще більше погіршити суверенітет європейських країн, які залежать від російського газу», – сказав Помпео.

«Ми не хочемо, щоб наші європейські друзі стали жертвою політичних і економічних маніпуляцій, які здійснює Росія в Україні відтоді, як остання відкинула своє радянське минуле», – зазначив він.

Помпео підкреслив, що 10 років тому було започатковано діалог в рамках Комісії стратегічного партнерства Україна-США з метою розвитку взаємних інтересів і зміцнення зв’язків між двома країнами.

«У цьому відношенні в України немає більшого друга, ніж Сполучені Штати», – сказав Помпео.

«Той самий дух сміливості й рішучості, який дозволив українцям здійснити Революцію Гідності, направляє Україну, яка продовжує боротися за свій суверенітет і територіальну цілісність перед лицем російської агресії», – сказав Помпео.

Раніше США зверталися із закликом до європейських партнерів зупинити будівництво газопроводу «Північний потік-2» на своїй території, оскільки проект загрожує незалежності Європи.

У листопаді посол США в Євросоюзі Гордон Сондленд заявив, що Сполучені Штати можуть ввести нові санкції проти європейських компаній, задіяних у будівництві труби. Глава «Газпрому» Олексій Міллер зі свого боку заявив, що газопровід «Північний потік-2» в такому випадку буде добудований силами російських компаній.

Посол США наголосив, що США мають «безліч інструментів», щоб зупинити будівництво російського газопроводу «Північний потік-2».

https://mind.ua/news/20190723-ssha-budut-razom-z-ukrayinoyu-protidiyati-realizaciyi-pivnichnogo-potoku-2-pompeo