Томенко пояснив, чому розслідування розстрілів на Євромайдані було провалено

23 листопадаа 2018 09:00

Провальність розслідування злочинів Майдану полягала в тому, що перший рік після Революції Гідності «пішов» більше на кадрові дискусії, на лобіювання своїх людей, на вирішення певних партійно-політичних речей, але не на розслідування.

Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK заявив лідер громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко.

Гість програми, відповідаючи на питання ведучої, чому результати розслідування злочинів Майдану є такими незначними, зазначив, що на це є декілька вагомих причин:

«Перша – серйозна втрата часу. Цілком очевидно, що мова йде про те, що частина злочинців втекла, частина отримала інформацію про хід розслідування. Також не встигли оперативно зробити дослідження. П’ять років після Майдану проводять слідчий експерименти! Я не знаю, що можна виявити і знайти, коли від цих подій минуло вже п’ять років.

Тому мені здається, що провальність розслідування полягала в тому, що перший рік після Революції Гідності «пішов» більше на кадрові дискусії, на лобіювання своїх людей, на вирішення певних партійно-політичних речей, але не на розслідування. Це є серйозна проблема й провина», – підкреслив Микола Томенко.

Друга причина, чому розслідування злочинів Майдану є такими незначними, за словами Томенка, полягає у розчаруванні людей.

«Були завищені очікування через завищені обіцянки. Давайте згадаємо перший рік після Майдану. Генпрокурор, прем’єр-міністр та інші посадові особи розповідали, як нещасний Янукович і його охорона вивозили свої мільярди і золото. А народ, слухаючи усі ці історії увесь рік, надіявся, що гроші повернуть, а винних посадять в тюрму. Потім виявилося, що це не відповідає дійсності. На жаль», – додав Микола Томенко.

https://ridna.in.ua/2018/11/22/tomenko-poyasniv-chomu-rozsliduvannya-rozstriliv-na-yevromaydani-bulo-provaleno/