У Києві стартував всеукраїнський конкурс «Річкова брама тисячолітнього Києва»

8 листопадаа 2018 12:45

7 листопада у Києві стартував всеукраїнський конкурс на найкращу концепцію історико-культурного і туристичного центру «Річкова брама тисячолітнього Києва», котрий має бути розміщений на Поштовій площі у Києві.

Як повідомила Радіо Свобода представник України у міжнародній пам’ятко-охоронній організації «ІКОМОС», координатор громадської спільноти «Музей на Поштовій площі» Ольга Рутковська, конкурс проходить у два тури: у першому турі поміж собою змагатимуться ідеї, у другому відбудеться змагання проектних пропозицій. Серед очікуваних результатів конкурсу – створення комфортного публічного простору на Поштовій площі, де знайдено пам’ятки археології – залишки стародавнього прибережного міського кварталу та гавані.

«Унаслідок конкурсу має бути відроджена історико-культурна спадщина території, яка входить до складу археологічної пам’ятки «Ділянка прибережного міського кварталу середньовічного Києва». Ця територія охоплює нинішню Поштову площу і Річковий вокзал, сюди ж входитиме і майбутній археологічний музей, ідею якого відстоює київська громадськість», – повідомила Рутковська.

Участь у конкурсі можуть взяти повнолітні громадяни України. Серед членів журі конкурсу – відомі архітектори, експерти з музеєзнавства, науковці та громадські діячі.

https://www.radiosvoboda.org/a/news-kyiv-poshtova-ploshcha/29587423.html