У столичному Мистецькому арсеналі розмістився Музей залізниці

2 листопадаа 2018 12:45

У Києві, в Мистецькому арсеналі, розпочала роботу виставкова галерея «Музей залізниці» — 157-річний шлях з минулого в майбутнє. Захід присвячений Дню залізничника, який відзначається в Україні 4 листопада.

На інсталяцію запрошені студенти залізничних вузів, працівники компанії та їхні близькі. На виставці представлено чотири зали: «Перон», «Пункт відправлення», «Подорож», «Пункт призначення», — де можна вирушити в мандрівку залізницею та дізнатися цікаві факти про її працівників чи особливі події. Крім того, відвідувачі побачать залізничні раритети, інтерактивні експонати та зможуть перенестися у віртуальне майбутнє Української залізниці.

За словами члена правління Укрзалізниці Желько Марчека, цьогоріч компанія вирішила відійти від традиційного святкування свого професійного дня. «Головна мета цієї виставки — викликати почуття гордості за професію залізничників, особливо у тих, хто готується влитися до наших лав, — студентів. Адже саме завдяки їм наша компанія змінюється та рухається вперед», — зазначив член правління.

Крім того, Желько Марчек повідомив, що ця виставкова галерея допоможе продемонструвати, що залізниця — не лише транспорт, а й світ цікавих подорожей, під час яких нерідко трапляються доленосні зустрічі, знайомства, неймовірні історії, аж до народження дітей. «Саме тому було прийнято рішення створити виставку з чотирьох залів. Вони, як і будь-яка подорож, починаються з перону та закінчуються пунктом призначення. У кожному залі ми образно показали речі, які становлять нашу історію та є нашим сьогоднішнім надбанням, а також те, чого ми прагнемо досягти, в якому напрямі розвивається сьогодні залізниця», — зазначив він.

Виставка розпочала роботу 1 листопада та триватиме до 4 листопада включно.

https://info.uz.ua/news/u-stolichnomu-mistetskomu-arsenali-rozmistivsya-muzey-zaliznitsi