У столиці придумали, що робити з опалим листям

5 листопадаа 2018 11:30

В наступному році у Києві побудують комплекс для переробки опалого листя. Його планують облаштувати поблизу Бортницької станції аерації.

Наступного року КМДА збирається побудувати комплекс із переробки рослинних відходів, зокрема опалого листя. Про це повідомив заступник голови Управління екології і природних ресурсів Олексій Король в ефірі телеканалу «Київ», передає «Хмарочос».

Комплекс планують облаштувати на території площею понад шість гектарів, розташованій поблизу Бортницької станції аерації. Сухе листя, гілки та деревину аварійних сухостійних дерев перероблятимуть на паливні брикети.

Управління екології вже подало відповідний бюджетний запит на створення комплексу.

За словами Короля, у Києві за рік накопичується понад 120 тисяч кубічних метрів рослинних відходів. 60% опалого листя, яке комунальники збирають у парках і скверах, компостують.

Нагадаємо, спалювання опалого листя та залишків рослин є порушенням цілої низки законів. Стаття 152 Адміністративного кодексу передбачає штраф до 1360 грн для громадян і до 1700 грн для підприємців і посадовців.

Із листям згорають зимуючі корисні комахи, насіння і коріння рослин, руйнується і збіднюється ґрунт, у два-чотири рази зростає промерзання ґрунту. Це також небезпечно для здоров’я.

https://www.poglyad.tv/u-stolytsi-prydumaly-shho-robyty-z-opalym-lystyam/