Врятувати “Липу Петра Могили”

14 листопадаа 2018 11:30

Як врятувати історичне дерево-пам’ятку природи «Липа Петра Могили» сьогодні вирішували на спеціальній нараді. Збирали пропозиції щодо проведення обстеження та лікування пам’ятки природи. про це повідомили в Управлінні екології та природних ресурсів КМДА.

Фахівці надали рекомендації стосовно заходів задля оздоровлення вікової липи:

-Проведення санітарної чистки крони дерева шляхом видалення сухих, хворих та поламаних гілок та замазування їх фунгіцитом з залученням фахівців-арбористів.
-Дупла у нижній частині стовбура, які раніше були закриті металевими сітками від попадання органічних решток і сміття, потребують ревізії та чистки.
-Дупла у кроні потребують закриття сітками від попадання туди органічних решток, задля попередження появи гнилизни.
-Проведення комплексного обстеження вікового дерева та грунту задля розроблення агротехнічних заходів щодо підтримання його життєдіяльності.
-Встановлення під окремі скелетні гілки металеві підпірні стійки телескопічного типу, які дозволять регулювати їх висоту.
-Проведення постійного моніторингу за станом історичного дерева.

Комісія збиралася у складі: депутата Київради Костянтина Ялового – голови постійної комісії Київради з екологічної політики,  заступника начальника уравління екології та природних ресурсів КМДА Олексія Короля, представників КП УЗН «Шевченко» та КО «Київзеленбуд». Вони спільно з спеціалістом по догляду за зеленими насадженнями  Ігорем Сінгером й напрацювали всі ці пропозицій щодо проведення обстеження та лікування пам’ятки природи.

https://vechirniykiev.com.ua/news/u-kyyevi-vzyalysya-ryatuvaty-lehendarnu-350-litnyu-lypu-shcho-roste-bilya-fundamentiv-desyatynnoi-tserkvy