Як уникнути раптового інсульту

26 листопадаа 2018 14:02

Вчені встановили: визначальним фактором розвитку інсульту у людини є спадкова схильність. Але цей генетично обумовлений ризик може бути ще більш вагомим при наявності деяких звичок.

Згідно з даними, опублікованими EurekAlert! у разі спадкової схильності до інсульту ймовірність виникнення порушень в кровообігу мозку дорівнює 35 відсоткам незалежно від способу життя людини. Однак шкідливі фактори, такі як куріння, неправильне харчування і малорухливість, збільшують даний ризик до 66 відсотків. Ці підрахунки були зроблені після того, як група фахівців з декількох країн проаналізувала дані семирічних спостережень за 306 473 пацієнтами 40-73 років.

У свою чергу російський кардіолог Нізамі Гулієв висловився про те, що у віці після 40 років діагностику на ризик інсульту потрібно проходити не рідше одного разу на рік, – в першу чергу, тим, хто багато часу проводить за комп’ютером, чия робота обмежує фізичну активність.

«У групи з високим і середнім ризиком інсульту потрапляють люди з артеріальною гіпертонією, діабетом, надлишковою масою тіла і підвищеним рівнем холестерину в крові», – додала інший російський експерт, представляє фонд по боротьбі з інсультом ОРБІ Катерина Мілова.

Також, додали фахівці, посилюють схильність до інсульту куріння, надмірне споживання алкоголю і солі, порушення серцевого ритму (фібриляція передсердь). Людям, яким властиві дані характеристики, лікарі настійно радять пройти обстеження.

https://ukrhealth.net/yak-uniknuti-raptovogo-insultu547354/