Суд Гааги кваліфікував російське вторгнення у Крим як міжнародний збройний конфлікт

8 Грудня 2018 11:38

Міжнародний кримінальний суд (Гаага, Нідерланди) кваліфікував російське вторгнення у Крим як міжнародний збройний конфлікт між Україною і РФ. Усі дії агресора на захопленій території вивчаються на предмет злочинів проти людяності.

Про це йдеться у звіті за 2018 рік Міжнародного кримінального суду (МКС), опублікованого на сторінці Прокуратури АР Крим у Facebook, – передає Обозреватель.

Повідомляється, що українська сторона відправляла повідомлення про низку військових злочинів, вчинених окупантом: переміщення та видворення осіб, переміщення засуджених, порушення прав власності, примусову службу українців в армії Росії.

“Підтверджено кваліфікацію ситуації на тимчасово окупованій території Криму, яка виникла не пізніше 26 лютого 2014 року, як міжнародного конфлікту між Україною і Російською Федерацією”, — йдеться у повідомленні прокуратури.

Канцелярія прокурора МКС збирається найближчим часом завершити аналіз предметної юрисдикції у справі України щодо Криму й оголосити висновок із приводу можливості розгляду Судом.

Джерело: https://informator.news/sud-haahy-kvalifikuvav-rosiys-ke-vtorhnennia-u-krym-iak-mizhnarodnyy-zbroynyy-konflikt/