Найгірші продукти для очей

21 Січня 2019 16:12

Варто знати, які повсякденні улюблені продукти працюють проти нашого зору.

Що включають у свій раціон щоденно більшість людей?! Почнемо з дверей холодильника, де часто можна знайти майонез (з високим вмістом жирів), заправку для салату (ще більше жирів), желе (з високим вмістом цукру), солоні огірки (з високим вмістом натрію), тощо.

Тепер поговоримо про такі улюблені продукти, як: макарони, рис, білий хліб, які не мають реальної поживної цінності. Це прості вуглеводи, які дають нам приплив цукру.

Крім того, більшість таких продуктів були або оброблені, або вибілені, що практично знищило будь-яку реальну харчову цінність. Вони не підтримують здоров’я очей та організму в цілому.

Більшість закусок: картопляні чіпси, попкорн та цукерки просто швидко задовольняють бажання, проте не насичують. Зменшити вживання цих продуктів не складно.

Які продукти варто замінити, щоб зберегти очі та талію

Гарне правило для визначення харчової цінності продуктів – думати про веселку. Якщо колір їжі не відповідає спектру веселки, він, ймовірно, не принесе ніякої реальної користі для здоров’я нашого тіла або очам. Замість того, щоб повністю виключати улюблені не дуже корисні продукти, варто зробити легкі заміни. Ось кілька прикладів:

  • замініть жирне червоне м’ясо або ковбасу на м’ясо свіжої індички, яке містить багато цинку та білка, корисних для очей.
  • вживайте продукти, багаті омега-3, такі як лосось;
  • замініть незбиране молоко з низьким вмістом жиру на соєве або мигдальне молоко.
  • використовуйте оливкову олію першого віджиму (багате омега-3) та бальзамічний оцет – набагато більш корисніший варіант.
  • маргарин продається як альтернатива вершковому маслу, але насправді він містить транс-жири.

Замість того, щоб готувати на жирному маслі або маргарині, спробуйте поекспериментувати з більш корисними для серця веріантами: кокосова олія або оливкова олія.

https://opticlub.org/naygrsh-produkti-dlya-ochey/