Продукти, які можуть захистити печінку

4 Січня 2019 14:00

Якщо вміст жиру в печінці стає занадто високим, функції органу порушуються. У людини при цьому підвищується ризик розвитку різних проблем зі здоров’ям.

У раціоні харчування повинні бути присутніми певні продукти, які позитивно впливають на стан печінки, переконані вчені.

Зокрема, людям, схильним до розвитку жирової хвороби печінки, буде корисний часник. Ряд досліджень показав, що додавання в їжу порошку часнику сприяє зменшенню жиру в тканинах організму. Також допомагають знизити рівень жирових відкладень продукти, що містять Омега-3 жирні кислоти – сардини, волоські горіхи, лляна олія.

Іншим ефективним захисником від неалкогольної жирової хвороби печінки є кава. У каві міститься хлорогенова кислота, що володіє вираженими антиоксидантними та протизапальними властивостями.

Крім цього, знизити відсоток жиру в організмі і тригліцеридів в крові добре допомагає зелений чай, відзначають експерти. Вкрай корисний людям, схильним до накопичення жиру, броколі. Під час дослідів тривале вживання брокколі гальмувало процес акумулювання жиру в печінці мишей.

Відразу кілька досліджень продемонстрували і те, що в захисті організму від жирових захворювань печінки ефективні деякі білкові сполуки – конкретно соєвий і сироватковий білок. Їх регулярне споживання дозволяє зменшити рівень цукру в крові і знизити загальну вагу.

Жирова хвороба печінки, для якої характерне скупчення жиру в клітинах органу, може виникнути на тлі алкоголізму, загального ожиріння, пов’язаного з переїданням і вживанням нездорових продуктів.

http://zdorovia.com.ua/harchuvannja/37312produkti-yaki-mozhut-zahistiti-pechinku.html