У Києві тисячі людей вшанували пам’ять Бандери

2 Січня 2019 11:30

Вулицями Києва пройшов традиційний смолоскипний марш до дня народження Степана Бандери. Участь в заході взяли тисячі представників ВО “Свобода”, “Правого Сектора”, Конгресу Українських Націоналістів, “С14” та інших організацій.

“Постать Степана Бандери є символом боротьби за незалежність України у ХХ столітті. Ми вшановуємо його, як і інших героїв минулого, аби показати тяглість поколінь із сучасними героями, які захищають українську територіальну цілісність від того самого ворога, проти якого боровся Степан Бандера”, – зазначив народний депутат України, заступник Голови ВО “Свобода” Андрій Іллєнко, передає прес-служба партії.

Марш почався із парку Шевченка, там активісти підпалили смолоскипи та святковою ходою рушили вулицею Володимирською та Хрещатиком до Майдану Незалежності, де провели урочисте віче.

“Кожен Новий рік починається з уродин Степана Бандери. Великого українця, Провідника революції, яку судилося завершити нашому поколінню.

“Революційне змагання, – зауважував Провідник, – це національна боротьба в площині духовності та культури, боротьба суспільно-політична й мілітарна, за повне знищення існуючого стану, його змісту й за побудову цілком нового, під кожним оглядом кращого стану, який відповідає потребам і бажанням українського народу”.

Наше головне завдання у 2019 році – нарешті зреалізувати мрію Степана Бандери: військовим, дипломатичним, економічним й ідеологічним шляхами розвалити московську імперію, розділити поневолені нею народи на самостійні національні держави, знищити олігархію всередині України й нарешті дати українцям можливість бути господарями на своїй, Богом даній землі”, – сказав голова Секретаріату ВО “Свобода” Руслан Кошулинський, звертаючись до присутніх на заході.

Степан Бандера – український політичний діяч, ідеолог і теоретик українського націоналістичного руху ХХ століття. Після розколу Організації українських націоналістів очолив Провід ОУН. В день його народження 1 січня в Україні традиційно проходять заходи з вшанування його пам’яті, які завершуються факельними ходами.

https://gazeta.ua/articles/life/_u-kiyevi-tisyachi-nacionalistiv-vshanuvali-pamyat-banderi/877909