У Києві відзначають роковини бою під Крутами

29 Січня 2019 13:45

Сьогодні у столиці відбудеться чимало заходів із вшанування героїв Крут. Зокрема покладання квітів до Пам’ятного Хреста Героям Крут на Аскольдовій могилі, презентація художнього фільму «Крути 1918».

Про це повідомляє телеканал «Київ» із посиланням на «УНН».

Також на Центральному залізничному вокзалі військові музичні колективи о 17:00 годині влаштують музичний флешмоб на згадку про студентів та гімназистів, які століття тому стали символом мужності й прикладом патріотизму для наступних поколінь.

Рівно 101 рік тому відбувся бій під Крутами за незалежність України. За 130 кілометрів від Києва, зійшлися в нерівному бою близько 400 київських гімназистів, студентів і бійців вільного козацтва – захисників УНР із вдесятеро більшою більшовицькою армією Муравйова.

Молоді патріоти української держави загинули в бою, однак їхня несамовита жага захистити рідну землю затримала просування армії Муравйова до Києва.

Завдяки цьому уряд УНР встиг укласти Брест-Литовський мирний договір, який означав міжнародне визнання української незалежності.

https://kyivtv.com.ua/stn/item/22846-film-kruty-1918-ta-muzychnyi-fleshmob-u-kyievi-vidznachaiut-rokovyny-boiu-pid-krutamy