В університеті Грінченка відкрили Центр для інклюзивних студентів

15 Лютого 2019 15:00

В одному з корпусів університету ім. Бориса Грінченка відкрили Ресурсний центр підтримки студентів з особливими потребами. Про це повідомляє сайт КМДА.

В університеті Грінченка навчається 116 студентів із інвалідністю. Для врахування їх потреб та створення комфортних умов навчання і відкрито центр. Підтримка має бути технічною, психологічною та соціально-педагогічною. Супровід розпочинається з моменту звернення до університету до працевлаштування, – коментує заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Для людей з вадами зору створені робочі місця, які обладнані синтезаторами мови, мають портативний дисплей Брайля, відео-збільшувач до 5 дюймів та настільний принтер шрифта Брайля. Навчальну літературу можна перевести в електронний формат, лекції та власні аудіо-записи можна прослухати за допомогою цифрового диктофону.

До речі, у центр для інклюзивних студентів можна отримати послугу слухомовленневих та когнітивних навичок за допомогою програми «Живий звук». А завдяки «Інтерактивній проекції на підлозі» та «Інтерактивній панелі» студенти мають змогу поліпшити  психологічний стан.

Також Валентин Мондриївський зазначив, що з інклюзивними студентами працюватимуть виключно фахівці, які не тільки навчатимуть, а й зможуть надати психологічну підтримку.

Ресурсний центр підтримки обладнано за кошти зібрані Благодійним фондом Бориса Грінченка під час проведення Благодійного балу та за рахунок спеціального фонду університету. За кошти міського бюджету було встановлено ліфт та обладнано туалетні кімнати.

https://vechirniykiev.com.ua/news/v-universyteti-hrinchenka-vidkryly-tsentr-dlya-inklyuzyvnykh-studentiv