5 корпусів університету Шевченка реставрують за кошти Європейського інвестиційного банку

5 Березня 2019 13:38

Київський національний університет імені Тараса Шевченка  переміг у відборі міжнародних проектів з термомодернізації та енергоефективності. Про це повідомляється за сайті ВИШу.

КНУ визначено одним із переможців у процедурі відбору університетів для участі в спільному з Європейським інвестиційним банком та Північною екологічною фінансовою корпорацією (NEFCO) проекті «Вища освіта України»,– йдеться на сайті.

Перемога у проекті дає моживість провести ремонтні роботи на об’єктах державних закладів вищої освіти України задля підвищення їхньої енергоефективності.

Заплановані інвестиції в проект становлять понад 7 млн євро – це 226 304 600 грн. Фінансування відбуватиметься в рамках Етапу II Проекту «Вища освіта України» за рахунок коштів Європейського інвестиційного банку (80% обсягу фінансування) та спеціального фонду університету (20% обсягу фінансування), – повідомляють в університеті.

Завдання проекту полягає в зменшенні експлуатаційних витрат, а також у покращенні якості об’єктів, призначених для викладацької, навчальної та науково-дослідної діяльності в університетах.

Проектом передбачено покращення енергоефективності на таких об’єктах Університету:

  • корпус факультету радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем;
  • корпус фізичного факультету;
  • корпус економічного факультету;
  • корпус ННІ «Інститут геології»;
  • корпус факультету інформаційних технологій.

У рамках реалізації інвестиційного проекту планується виконати  утеплення зовнішніх стін будівель; утеплення суміщених покриттів будівель; заміна світлопрозорих конструкцій будівель; заміна зовнішніх дверей будівель; капітальний ремонт системи теплопостачання; модернізація системи освітлення; встановлення/налаштування індивідуального теплового пункту;  реконструкція системи вентиляції; установлення автоматизованої системи енергомоніторингу.

Церемонія початку робіт із капітального ремонту відбудеться 5 березня на механіко-математичному факультеті університету.

https://vechirniykiev.com.ua/news/5-korpusiv-universytetu-shevchenka-restavruyut-za-koshty-yevropeys-koho-investytsiynoho-banku