Протягом трьох днів Землю будуть атакувати магнітні бурі: як вберегти здоров’я

11 Березня 2019 17:51

Найсильніші за місяць магнітні бурі будуть спостерігатися в Україні з 11 по 13 березня. У цей період ризики для здоров’я людей значно підвищуються, тож варто уважно слідкувати за своїм самопочуттям.

З 11 до 13 березня в Україні очікуються сильні магнітні бурі. Про це свідчать дані Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця (ФІАН), пишуть “Українські новини”. Сьогодні, 11 березня, магнітні збурення наблизяться до значення G1. Найсильніше його вплив відчуватиметься з 12:00 до 18:00.

“Якщо у вас сильно болить голова чи проблеми з артеріальним тиском – окрім складної вітряної погоди, як бачите, ще й магнітне поле розгулялося… виникнення магнітних бур спричинює активізація діяльності Сонця”, – зазначає синоптик Наталка Діденко.

Нагадаємо, у період магнітних бур варто посилено стежити за своїм здоров’ям. У кожного індивідуальна реакція на явище. У когось її може взагалі не бути, тоді як в інших може почати боліти голова, підвищуватися стомлюваність, з’являтися дискомфорт у тілі тощо. Лікарі рекомендують уникати фізичних навантажень та стресу у цей період. Також у дні бур варто обмежити вживання жирної, гострої та солоної їжі, варто пити заспокійливі чаї. А ще, слід більше бути на свіжому повітрі.

Джерело: https://vsim.ua/Zdorovya/protyagom-troh-dniv-zemlyu-budut-atakuvati-magnitni-buri-yak-vberegti–10820651.html