Генштаб планує Sea Breeze

24 Квітня 2019 16:31

В українсько-американських навчаннях Sea Breeze у 2019 році планується участь близько 30 кораблів, 30 літальних апаратів і більше 900 осіб персонального складу підрозділів морської піхоти різних країн, повідомили в прес-службі Генштабу ЗСУ.

Напередодні в Одесі пройшла заключна конференція з планування українсько-американського навчання Sea Breeze за стандартами НАТО.

“Метою заходу є остаточне узгодження плану проведення маневрів, формату участі країн-учасниць і рекогностування місць проведення. Як передбачається, міжнародні навчання пройдуть у північно-західній частині Чорного моря, у Миколаївській і Одеській областях”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в конференції, окрім України, взяли участь 14 країн-партнерів альянсу.

Також до планування приєдналися представники ВМС ЗС України, інших видів ЗС України і силових структур.

“Головною перевагою нинішніх навчань буде масштабність і унікальний формат проведення маневрів, оскільки військовослужбовці українських ВМС спільно з партнерами будуть виконувати завдання за стандартами НАТО де тільки це можливо – на морі, суші, у повітрі і під водою”, – повідомив перший заступник командувача ВМС ЗС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

За його словами, загалом планується залучити близько 30 кораблів, 30 літальних апаратів і більше 900 осіб персонального складу підрозділів морської піхоти різних країн. Окрім того, у Генштабі підкреслюють, що нинішні українсько-американські маневри серії Sea Breeze будуть багатофункціональними і дуже корисними для учасників.

Джерело: https://aspi.com.ua/news/suspilstvo/genshtab-u-2019-roci-planue-masshtabni-navchannya-sea-breeze