Київські музеї запрошують на день неспішного мистецтва

5 Квітня 2019 13:35

День неспішного мистецтва в українських музеях відбувається  у рамках міжнародної акції Slow Art Day.Акція виникла напротивагу звичному швидкому споживанню, адже за статистикою відвідувач тратить на зупинку перед мистецьким твором від 8 до 17 секунд.Тоді як автор може потратити на його продумування і створення від кількох днів до кількох років.

Єдина умова цієї акції — за одну годину оглянути лише 1 або до 5 творів. Йдеться про те, щоби споглядати повільно і вдумливо — не дозволяючи собі швидко «пробігти» через цілий музей і цим задовольнитися. Найважливішими є вдумливість і відкритість до твору мистецтва, який споглядаємо.

Більшість музеїв чекають відвідувачів о 15.00. Біля визначених музеєм експонатів (або в окремій залі за чаєм) чекатимуть музейні працівники – для спільних відкриттів, що народжуються під час обговорення.

УЧАСНИКИ АКЦІЇ

Національний художній музей України, вул. Грушевського, 6
Після огляду 5 запропонований музеєм творів  запрошують усіх охочих  на обговорення за чашкою чаю з печивом, щоб поділитися враженнями з командою музею та  іншими учасниками акції. Початок о 15.00. Участь безкоштовна, реєстрація 

Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків, вул. Терещенківська, 15

Учасникам спеціальних заходів об 11.00 та 15.00 буде запропоновано 4 твори з колекції для повільного і вдумливого споглядання. Поділитися своїми враженнями та дізнатися більше про твори можна буде під час групового обговорення. Для участі в групових обговореннях потрібно зареєструватися. Вартість: 110 грн. ​

Музей історії міста Києва, вул. Б. Хмельницького, 7, 14.00 – 17.00
Говоритимуть про сакральне у буденному та унікальне в звичному. Ви поглянете на історію міста через: портрет церковника, сепії художника, який працював у релігійній тематиці, обрядову таріль, зображення релігійного свята, обрамлення ікони

Державний політехнічний музей при НТУУ КПІ, пр. Перемоги, 37/6

Музей історичних коштовностей України, вул. Лаврська, 9, корп. 12
До уваги відвідувачів 5 експонатів: антропоморфні золоті пластини-аплікації Скіфської доби; браслет-наруч з черневими зображеннями Княжої доби; щедро оздоблена рубінами, діамантами, смарагдами золота підвіска з рельєфним зображенням Св. Георгія Змієборця XVIII ст.; срібний з позолотою кухоль з карбованими античними сценами та унікальна Корона Тори, що вирізняєть як своїм розміром, так і багатим декором.  О 15:00 наукові співробітники музею чекатимуть відвідувачів у вітальні, щоб разом ще раз насолодитися коштовними старожитностями, обмінятися емоціями, враженнями, висловити свої ідеї, думки та припущення. Для участі просять зареєструватися за телефоном (044) 280-13-96 абоонлайн.

Мистецький Арсенал, вул. Лаврська, 12, з 15.00 од 18.00
На виставці «Дивовижні історії Криму» відібрали 4 експонати – від знакової археологічної пам’ятки до сучасної мистецької інсталяції. Біля обраних творів будуть присутні медіатори, з якими ви зможете поділитись вашими враженнями.

Національний музей українського народного декоративного мистецтва, вул. Лаврська, 9, корп. 29, 15.00 – 16.00
В музейній експозиції підібрали  2 експонати – твори народного мистецтва. За бажанням ви зможете обговорити твори, поділитися враженнями з друзями або музейними співробітниками, які будуть поруч.

Щербенко Арт Центр, вул. Михайлівська, 22-в

Національний музей медицини України, вул. Богдана Хмельницького, 37

Перелік доповнюється

https://vechirniykiev.com.ua/news/kyivs-ki-muzei-zaproshuyut-na-den-nespishnoho-mystetstva