Підлеглу Кличка підозрюють у відмиванні 3 млн гривень

3 Квітня 2019 15:01

За даними слідчих, у 2018 році очолюваний нею комунальний заклад перерахував фіктивним компаніям 3 млн гривень нібито за надання послуг. У підсумку послуги не надавалися, а гроші учасники схеми поділили між собою.
Про це з посиланням на постанову Подільського райсуду пише видання “Киеввласть”, інформуєЦензор.НЕТ.

Анна Куценко з 2014 року очолює комунальний заклад “Київський молодіжний центр” (КМЦ).

Досудове розслідування виявило, що протягом 2018 року директор “Київського молодіжного центру” та її заступник вступили в змову з керівниками ТОВ “Максфікт Проктс”, ТОВ “Дельта Трейд Компані” та ТОВ “Лайтмент-Групс” і уклали з ними договори приблизно на 3 млн грн. Однак фактично замовлені послуги не надавалися, бюджетні кошти переводилися в готівку і разом з документами поверталися керівництву комунального закладу. Після цього гроші ділилися між учасниками схеми.

Слідчі підозрюють, що ці фірми не лише фіктивні, а й пов’язані між собою. Наприклад, усі вони подавали податкову звітність з однієї IP-адреси.

Так, у березні-квітні 2018 року КМЦ замовив фірмі “Максфікт Проктс” організацію молодіжної школи відеоблогерів, організацію акції “Я – патріот України” та оренду конструкцій для сцен. Ця фірма є фігурантом кримінального провадження за ухилення від сплати податків під час реалізації вугілля та коксу через схеми з фіктивними підприємствами.

У березні-червні було укладено сім угод з “Лайтмент-Групс” на 693 тис грн. Фірма записана також на жителя Білої Церкви, київським комунальникам вона надавала послуги з оренди меблів, аудіовізуального устаткування та продала біотуалет.

Крім того, в травні-грудні минулого року 35 угод КМЦ уклав з “Дельта Трейд Компані”, їхня загальна сума становить 3,7 млн грн. Фірма надавала в оренду різне обладнання та організовувала проведення студентської акції з популяризації здорового способу життя UNIVERFEST.

У відкритих джерелах відсутня інформація про згадані акції, послуги з організації яких закуповував КМЦ.

https://censor.net.ua/ua/news/3120179/pidleglu_klychka_kutsenko_pidozryuyut_u_vidmyvanni_3_mln_gryven_na_fiktyvnyh_festyvalyah