У Києві пройшов Всеукраїнський шкільний чемпіонат з робототехніки

7 Квітня 2019 12:44

У столиці школярі представили свої винаходи на Всеукраїнському чемпіонаті з робототехніки. Програмовані творіння, які учні збирали за допомогою кубиків «лего», між собою роботи змагались на «космічному полі», де мали виконати цілу низку завдань.

Про це йшлося в ефірі програми новин «Перші про головне» на телеканалі ZIK.

Головне правило конкурсу – відповідати вимогам сезону. Цьогоріч його тема звучить як «Вперед на орбіту».

«Переважно наша робота полягає у тому, щоб обробити «лего» і зробити так, аби роботу було зручно його використовувати», – сказала учасниця конкурсу Єлизавета.

На так званому космічному полі роботи повинні виконати низку завдань, зокрема – і на швидкість.

«Треба вилучити «ресурси» з «метеориту», відправити «ракету» на «борт МКС», а також врятувати «космонавта Германа», – розповів учасник конкурсу Єгор.

Над розробками діти працювали місяцями. За цей час звикли до командної роботи.

«Діти демонструють те, як вміють працювати разом і вирішувати певні проблеми. Це рішення може бути інколи фантастичне, інколи реальне», – наголосила вчитель інформатики Єлизавета.

На переможців традиційно чекають міжнародні змагання. Амбіції юні конкурсанти мають глобальні, адже вважають, що їхні проекти можуть змінити світ.

«Робот – це лише частинка великого проекту, який може змінити світ», – вважають конкурсанти.

Як повідомлялось раніше, 19-річна студентка УКУ Анастасія Лівочка винайшла три прилади – розсіювач диму, що допомагає нашим військовим, статичний еластичний підвіс та дозатор прального порошку.

Анна Остапко, «Перші про головне»