​У Києві відбувся Благодійний Віденський бал

15 Квітня 2019 13:30

У Києві відбувся щорічний Благодійний віденський бал, присвячений сторіччю української державності.

У музичні програмі звучали твори українських композиторів Костянтина Данькевича, Володимира Івасюка, Миколи Лисенка, сучасні аранжування хітів ХХІ століття та європейська бальна класика – мелодії Йоганна Штрауса, Вольфганга Моцарта, Франца Легара у виконанні найкращого оркестру «Київ-Класик» під керівництвом визнаного маестро Германа Макаренка.

Бальну залу прикрасили грандіозні 3-D інсталяції в українському стилі.

– Ми об’єднуємо шанувальників бальної культури в Україні та за кордоном, кожен бал – як окремий проект зі своєю благодійною складової: за три роки ми провели сім балів і зібрали близько 2 млн грн на програми реабілітації дітей з інвалідністю. Крім того, ми об’єднуємо меценатів, міжнародних партнерів, художників, хореографів, музикантів, дизайнерів, впливових особистостей – створюємо постійний майданчик для спілкування. Кожен дебютант і гість може стати учасником міжнародного Клубу Віденського балу, що дозволить відкривати для себе нові яскраві спецпроекти, відвідувати віденські бали партнерів України по всьому світу, – зазначила ексклюзивний організатор віденських балів в Україні генеральний директор групи компаній Brandberg Марина Ігнатуша.

Благодійні лоти на бал традиційно надали відомі особистості, наприклад, це велосипедна екскурсія з мером Києва Віталієм Кличком.

Кілька років поспіль свої твори на благодійний аукціон виставляє художниця Лана Кауфман – під час минулого балу її картина «Океан» була одним із найдорожчих лотів, який придбав телепродюсер Влад Багінський за 110 тис. грн. Цього разу художниця презентувала цикл нових робіт, об’єднаних тематикою балу. Одна з них, «Вальс квітів» була представлена на благодійному аукціоні, інші картини презентовані у форматі виставки безпосередньо на заході. Цикл робіт виконано в реалістичній манері з елементами імпресіонізму, кольорова гамма передає максимальні контрасти, гру світла і тіні, відображаючи експресію і рух у танці. Художниця сама задіяна у танцювальних постановках і зізнається, що саме танці, підготовка до віденського балу, надихнули її написати тематичний цикл картин.

Бал відкрили 30 пар дебютантів.

Серед них – професійні танцюристи, музиканти, співаки, актори. Так, відомий хореограф Сергій Костецький зізнався, що за багато років танцювальної кар’єри вперше розучив полонез, і цей новий досвід досить цікавий. Інший відомий танцюрист-дебютант – фіналіст шоу «Танці з зірками» Макс Єжов, цього разу він виступив у парі не з телеведучою Лесею Нікітюк, а з віце-міс Україна Кариною Камишною. А дебютант – фіналіст шоу «Х-Фактор», співак Кір Каплуновський шукав на балу «свою Попелюшку». Дебютувала на балу і співачка, учасниця телепроекту «Голос країни» Аліна Башкіна. Норовлива зірка шоу «Холостяк» Анетті Жернова танцювала в парі з учасником АТО Сергієм Макаревичем. Позбавлена титулу «Міс Україна 2018» Вероніка Дідусенко вальсувала з народним героєм України, військовослужбовцем Павлом Чайкою. Спробують свої сили на паркеті телеведучі Тетяна Бобрикова і В’ячеслав Матюхін, шоумен Юрій Іванисько, топ-блогер Еліна Крупська та інші. Незмінні хореографи балу – Олена Балджи та Андрій Дикий.

Партнерами віденського балу в Києві виступають організатори з Осло, Парижа, Відня та інших бальних столиць світу.

https://socportal.info/2019/04/15/u_kijevi_vidbuvsja_blagodijnij_videnskij_bal.html