У Сенаті США рекомендували ухвалити резолюцію проти агресії РФ в Чорному морі

4 Квітня 2019 12:00

Комітет з питань міжнародних відносин Сенату США 3 квітня після розгляду рекомендував до прийняття законодавцями резолюції S. RES. 27 “Щодо призову забезпечити свободу міжнародної навігації у Чорному морі і скасування проекту газопроводу “Північний потік-2″

Повний текст законопроекту із супровідним звітом комітету опублікований у базі документів Конгресу США, передає dt.ua.

Резолюцію вніс сенатор Рон Джонсон за підтримки більш ніж сімдесяти своїх колег.

Резолюція закликає адміністрацію США налагодити взаємодію із союзниками щодо забезпечення свободи навігації у Чорному та Азовському морях, а також у Керченській протоці, а також вітає посилення сил НАТО у Чорному морі і закликає союзників і партнерів США у Європі відмовити у праві заходу та обслуговуванні кораблям російських військово-морських сил.

Окремо у резолюції міститься заклик до президента США Дональда Трампа використовувати можливості військового бюджету США, щоб надати допомогу обороноздатності України, посиливши у першу чергу її морські сили.

Нагадаємо, раніше постійний представник США при НАТО Кей Бейлі Хатчісон заявила, що альянс готується до прийняття Чорноморського пакету заходів (Black Sea package) проти Росії. Заходи будуть спрямовані через ситуації у Керченській протоці. Хатчісон повідомила, що Росія намагається дестабілізувати ситуацію в регіоні”, а її дії назвала “неприйнятними”.

https://www.unian.ua/world/10504281-u-senati-ssha-rekomenduvali-uhvaliti-rezolyuciyu-proti-agresiji-rf-v-chornomu-mori.html