В столиці стартував Міжнародний конкурс молодих піаністів

16 Квітня 2019 15:00

Із 16 до 24 квітня в столиці триватиме Міжнародний конкурс молодих піаністів  пам’яті Володимира Горовиця.

Цього року організатори приймали заявки від претендентів з Австралії, Великої Британії, Вірменії, Ізраїлю, Італії, Канади, Китаю, Литви і, звичайно, України. Важливою частиною проведення конкурсу є об’єднання учасників за допомогою мови музичного мистецтва. Відбірковий тур конкурсу пройшли 27 учасників. Це музиканти віком від 14 до 19 років. З них – 15 іноземців та 12 українських учасників, представники київської фортепіанної школи, а також конкурсанти із Харкова, Дніпра, Сум та Мукачева.

– Перемога в Міжнародному конкурсі молодих піаністів пам`яті Володимира Горовиця – це свідчення найвищого рівня виконавської майстерності. Лауреати і надалі підтверджують це перемогами у всьому світі. Особливо цікавою частиною є обмін лауреатами, який здійснюється з метою співпраці між світовими конкурсами, – розповідає виконавчий директор, президент Міжнародного благодійного фонду Конкурсу Горовиця, Ірина Полстянкіна.

Конкурсанти виступатимуть у Великому залі Будинку вчених НАН України (1-й та 2-й тур) та в Національній філармонії (3-й тур). Команду суддів очолить ректор Київського інституту музики імені Р. М. Глієра Олександр Злотник. Членами журі також будуть музиканти і педагоги: Ванесса Латарш (Великобританія), Діна Йоффе (Ізраїль), Франческо Лібетта (Італія), Войцех Світала (Польща), Микола Сук (США) і Тетяна Рощина, завідуюча кафедрою спеціального фортепіано Національної музичної академії України.

Всі охочі мають змогу подивитися онлайн-трансляцію виступів конкурсантів на сайті конкурсу або на офіційній сторінці у Facebook 

З 2002 року Конкурс є членом Європейської спілки молодіжних музичних конкурсів (EMCY), а з 2004 став єдиним в Україні, що увійшов до складу Всесвітньої Федерації міжнародних музичних конкурсів (WFIMC).  Окрім відкриття нових імен у світі музичних геніїв, метою конкурсу є затвердження України як частини європейського мистецького простору, а також відродження традиції активної співпраці між світовими діячами культури.
Конкурс проходить за підтримки Міністерства культури України, Департаменту культури КМДА, Всесвітньої федерації міжнародних музичних конкурсів, Європейської спілки міжнародних музичних конкурсів та ін.

https://vechirniykiev.com.ua/news/u-konkursi-pam-yati-horovytsya-v-kyyevi-zmahatymut-sya-27-pianistiv-virtuoziv