Як київська влада годує школярів непотрібом

11 Квітня 2019 13:32

Харчування у школах завжди було і залишається однією з кричущих тем. Поки Міністерство освіти замислюється над “переворотом” у цій галузі, батьки не припиняють боротися з існуючими на сьогодні проблемами. Так, днями одна зі столичних мам опублікувала у соцмережі фото страв, якими годують в одній з київських шкіл. А на додаток до зображень – величезний коментар із детальним описом. На пост вже відгукнулися десятки батьків з аналогічними проблемами, тож публікація за лічені години набула неабиякого резонансу. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Справа стосується початкової школи № 332, що в Дарницькому районі міста.

“Це бізнес, дитинко, нічого особистого – про шкільне харчування від ТОВ Понтем, який треба гнати в шию подалі від дітей. Я в сказі від того, як ця компанія годує дітей в школі. Мою дитину годує і ще близько 800 дітей з 1 по 4 класи. Жбурнути б в кого-небудь кабачкової ікрою, але спробую спокійно написати, що мене, як маму, не влаштовує в харчуванні від Понтему (об’єктивно – сама ходила пробувала не раз)”, – обурюється засновник правління Благодійний фонд “Київська Русь плюс” Оксана Дмитровська.

За словами автора посту, якість продуктів, що входять до щоденного раціону школярів, найнижчого рівня. Пережарена гречка, клейка вівсянка, недоварена картопля та пересолений суп – входять у ТОП найчастіших страв.

Та не тільки гарніром єдиним. Батьки скаржаться на овочі та фрукти, які подаються дітям.

“Є пункт в затвердженому меню: свіжі овочі. Але насправді діти щодня їдять кабачкову ікру. І це не ту, яку я сама іноді люблю купувати в магазині. То інша ікра. І виглядає вона не як магазинна, а, вибачте, як когось пронесло прямо в тарілку. А свіжі фрукти – це зіпсовані яблука з твердою шкіркою”, – стверджує Оксана Дмитровська.

Обурення викликає і розмір порції – вони майже вдвічі менше норми.

“Тут взагалі просто свинство. За затвердженим меню кожна порція повинна важити певну кількість грам. Наприклад: картопля – 100 г, котлета – 50 г, кабачкова ікра – 50 г… У нас вже були зауваження по порціях – мало дають, порції трохи збільшилися на якийсь час. А сьогодні ми зважили картоплю – 48 г!!! На хвилинку, не 90, що не 80. Ну це вже крадіжка просто. У дітей”, – підкреслює засновник правління Благодійний фонд “Київська Русь плюс”.

Подібні випадки трапляються і в центральних районах столиці.

“Аналогічна ситуація! Тільки у нас “Школярик” в Шевченківському районі. Теж були зустрічі з директором цього Школярика, а нічого не змінюється. Може якусь петицію написати?!”, – наголошує киянка Наталя Созанська.

Подібні випадки трапляються і в центральних районах столиці.

“Аналогічна ситуація! Тільки у нас “Школярик” в Шевченківському районі. Теж були зустрічі з директором цього Школярика, а нічого не змінюється. Може якусь петицію написати?!”, – наголошує киянка Наталя Созанська.

Дехто з батьків пропонує викликати ревізора, який допоможе навести лад у процесі харчування.

“Треба в школу ревізора! Нехай прославить і кухарів особисто і школу, і керівництво, може тоді стане соромно і зроблять якісь заходи по поліпшенню харчування”, – обурюється киянка Марина Приполок.

https://znaj.ua/capital/225217-chim-goduyut-ditey-u-stolichnih-shkolah-mishini-porciji-zipsovani-ovochi-ta-kleyka-vivsyanka