Заява України про “російські паспорти” буде поширена як офіційний документ ООН

25 Квітня 2019 13:32
Заява МЗС України щодо рішення Кремля про видачу російських паспортів українцям на окупованих територіях буде поширена як офіційний документ Генасамблеї ООН.

Про це  Постійне представництва України при ООН повідомляє у Twitter.

“Володимир Єльченко в листі генсеку ООН зазначив: рішення Кремля про видачу російських паспортів громадянам України на окупованих територіях є нікчемним. Україна закликає міжнародне співтовариство відреагувати посиленням тиску на РФ. Лист буде поширений як офіційний документ Генасамблеї”, – заявили у дипломатичній установі.

Як повідомляв Укрінформ, в українському МЗС назвали указ Путіна, згідно з яким жителі окремих районів Донецькоїта Луганської областей мають право звернутися із заявами про прийом у громадянство РФ за спрощеною процедурою, “провокативним та злочинним”. У зовнішньополітичному відомстві України також вважають це рішення нікчемним і таким, що “не змінить приналежності мешканців окупованих територій Донбасу до українського громадянства”.

https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/2688690-zaava-ukraini-pro-rosijski-pasporti-bude-posirena-ak-oficijnij-dokument-oon.html