Як правило, люди, які брали участь в дослідженні, отримували 8,4% калорій щодня з підсолоджених напоїв і 4% зі 100% натурального фруктового соку. В середньому за шість років, які тривало дослідження, було зареєстровано 1000 смертей.
Експерти відзначають, що люди часто вважають фруктовий сік і смузі здоровою альтернативою солодким напоям. При цьому забувають, що у фруктах теж є цукор, а споживати їх у вигляді соку набагато швидше і простіше, ніж часточками. Велика кількість фруктози може стимулювати інсулінорезистентність і сприяти відкладенню жиру навколо талії. Зрештою це може призвести до розвитку серцево-судинних захворювань і діабету. На думку фахівців, людям не слід забувати про те, що в натуральних соках міститься цукор, велика кількість якого може завдати шкоди здоров’ю.
Джерело: https://changeua.com/news/chomu-ne-varto-zahoplyuvatisya-fruktovimi-sokami/