Не зловживайте вологими серветками!

29 Травня 2019 17:55

Вологі серветки дуже спростили наше життя. Вони завжди під рукою і виручають, коли терміново потрібно витерти руки або обличчя. Однак нещодавно британські дослідники з’ясували, що вони здатні нашкодити.

А причини наступні:

У їх складі присутні консерванти, які можуть подразнювати шкіру дорослої людини і особливо малюків. Крім того, алергічну реакцію можуть викликати анісова і бурштинові кислоти, якими часто просочені вологі серветки.

Серветки поширюють бактерії. Ось типовий приклад: ви обідаєте в закладах громадського харчування і випадково кидаєте на кофту їжу. Ви витираєте серветкою одяг, а потім нею ж – руки. Однак ,це лише розносить бактерії. У таких ситуаціях краще мийте руки під водою і з милом.

Вологі серветки шкодять навколишньому середовищу, адже в них можуть бути присутніми волокна пластику. Коли вони потрапляють у великі водоймища, то їх можуть з’їсти тварини. Це потім може привести до їхньої загибелі.

Фахівці радять не зловживати вологими серветками. У тих випадках, коли можна вимити руки, краще використовувати мило і воду. Так надійніше!