У столиці відкриється творча виставка сучасної каліграфії

13 Травня 2019 15:00

17 травня у Національному заповіднику «Софія Київська» відбудеться відкриття виставки «Каліграфічні експерименти сестер Лопухіних».

Це перша персональна виставка робіт сестер Вікторії і Віталіни Лопухіних, що відображає сучасний погляд на історичні почерки, підкреслюючи, наскільки вишуканим і модерним може бути рукописне письмо.

Усі творчі роботи будуть представлені у двох залах. В першому – відвідувачі побачать різноманітні техніки каліграфії, літери в техніці «мозаїка» — експериментальні проекти, що по-сучасному переосмислюють історичну спадщину (зокрема, мозаїки Софійського собору).

Другий зал розповість про спадщину українських художників ХХ століття, основоположників українського графічного дизайну, орнаменти і графіка букв яких витікає з графіки історичних староукраїнських книг (рукописних і друкованих), а також української геральдичної традиції.

Виставка триватиме з 17 травня до 17 червня 2019 року в Національному заповіднику «Софія Київська» у Брамі Заборовського, що по вулиці Володимирській, 24. Час початку експозиції 17 : 00.

https://www.poglyad.tv/u-stolytsi-vidkryyetsya-tvorcha-vystavka-suchasnoyi-kaligrafiyi/