Микола Томенко: ніхто не моніторить, що відбувається на округах

26 Червня 2019 10:24

Перед парламентськими виборами місцеві олігархи скуповують округи

Про це в відео-інтерв’ю Politeka заявив лідер політичної партії Громадський рух «Рідна країна», кандидат у народні депутати від партії «Громадянська позиція» Микола Томенко.

За його словами, на разі вже в кожному окрузі є «чиясь» людина – посланець того чи іншого олігарха. Публічно це непомітно, а по змісту – зрозуміло. Кожен з олігархів хоче мати свої групи впливу у новій владі.

«Вибори проходять у боротьбі форм, а не змісту. Ніхто не моніторить, що відбувається на округах, якщо говорити, для прикладу, про мажоритарників. Там люди намагаються вижити аптечками Грановського і подарунками Кононенка.

В Черкаській області у “курячого олігарха” Юрія Косюка практично у кожному окрузі є людина і вони для багатьох людей невидимі, ці люди, але ми всі розуміємо, що вони розкручувалися під впливом олігарха», – говорить Томенко.

Також боротьба йде на медійному рівні, зауважив політик. Це означає, що виграватимуть ті, у кого більше своїх каналів та інших медіаресурсів. Або ті, у кого елементарно більша фінасова спроможність.

«Нам потрібен парламент працюючий, тобто люди елементарно ходять на роботу. Якщо вони не ходять – їх штрафують, потім у них забирають мандат. І, звичайно, компетентний парламент має бути, щоб не витрачати час на навчання,а одразу прийти і працювати», – говорить Томенко.

Також політик зауважує, що немає жодного сенсу в законі про імпічмент. Некомпетентність депутатів, які не знають, чому цей закон не потрібен – бич України. Друга проблема, яку потрібно подолати новому парламенту – люди без моралі та цінностей.

«Подивитися, наприклад, на нову політичну силу – так звану партію мерів. Якщо подивитися – люди без сорому,честі і батьківщини, тому що ще вчора вони говорили,що вони однодумці з Петром Поршенком і за нього життя віддадуть, а зараз це вже в них була злочинна влада», – пояснює Томенко.